CO JE TO HHC?

HHC neboli hexahydrokanabinol, též hexahydrocannabinol je v České republice ještě poměrně neznámý kanabinoid, který se získává z rostlin konopí, jako celá řada dalších zdraví prospěšných látek. Nejvíce využití najde u lidí, které trápí akutní bolesti, nechutenství, žaludeční nevolnosti, ale je i hojně využíván k rekreačním účelům, relaxaci a odbourávání stresu. Pojďme se společně podívat, co to je HHC a jaké benefity nám může přinést. 

 

 VistaCreate-272124372-stock-photo-hipster-girl-colorful-hair-sniffing

HHC objevil americký chemik Roger Adams v roce 1944. Podařilo se mu totiž přidat molekulu vodíku do delta-9 THC. A tím vytvořil HHC. Proces jako je tento se jmenuje hydrogenace a dneska se používá třebas pro ztužování rostlinných tuků na margarín. 

Ale pozor! HHC je ve světě i u nás nelegální, jelikož vzniká syntetickou cestou z THC a proto je i pro hlavní surovinu považován právě tetrahydrocanabinoid a ten je legislativou regulován až zcela zakázán. Proto, aby se mohlo HHC používat i k osobním a prodejním účelům je potřeba získat tento kanabinoid přirozenou cestou z rostliny konopí.  

Dnes už se ale vím, že se HHC přirozeně vyskytuje v semenech technického a CBD konopí a také v pylu těchto rostlin. A v téhle přírodní formě je zcela legální a může se využívat k dalšímu zpracování ve formě různých produktů. Jako jsou liquidy do vapíček, tablet, olejů, cukrovinek atd. 

 

 

Jaké jsou účinky HHC?

HHC má téměř totožné účinky jako THC. Vyvolává pocity euforie a stimulace. Pří užití velké dávky pak změněné zrakové a sluchové vnímání, změny srdečního tepu a tělesné teploty a změny v poznávání.

Mnozí uživatelé uvádějí, že účinky HHC jsou podobné účinkům THC, pokud jde o to, že jsou více zatíženy relaxací než stimulací. Deltu 10 si představte jako sativu, deltu 8 jako hybrid a HHC jako indiku. HHC je silnější než delta 8, ale o něco méně silné než delta 9 THC. 

HHC je stále velmi nové, takže není k dispozici mnoho studií, které by vyhodnocovaly jeho potenciální terapeutické účinky - zatím se však zdá, že tento kanabinoid nabízí většinou stejný profil terapeutických účinků jako ostatní formy THC. Proběhly dokonce testy na zvířatech, které ukázaly, že beta-HHC má při testování na potkanech pozoruhodné protibolestivé účinky. Navíc se objevili lidé, kteří užívají HHC denně a nemají žádné zprávy o závažných vedlejších účincích.

 

 

Je HHC legální?

A nyní se dostáváme k možná nejpalčivější otázce ze všech: Je HHC legální? 

Ano, je legální. Vzhledem k tomu, že HHC pochází z konopí, a ne z THC, mělo by být vše v naprostém pořádku. HHC produkty jsou naprosto legální a s největší pravděpodobností zůstanou legální i nadále. Navíc, naše HHC získáváme pouze z pylu, květů a semen konopných rostlin, je tudíž nesyntetické, a plně legální.

Zpět do obchodu
Používáme ověření věku Adulto